Upptäck Rom

Jag fick ett uppdrag åt ett företag (som jag inte får nämna), att åka till tre olika länder och dricka kaffe. Ja märkligt eller hur…

Jag fick tre länder och en checklista med allt jag skulle analysera och betygsätta på varje ställe jag drack kaffe. Minst 30 olika ställen i varje land skulle jag prova kaffe eller kaffedrycker, kunde även vara cappucchino, islatte och liknande.

Första landet var Italien och dit valde jag att ta med hela familjen så att vi liksom fick en semester nästan gratis.

Italien är ett land som finns på många resenärers önskelista. Italien har allt: fantastiskt mat, underbara städer, höga berg och vackra stränder och gamla historiska platser. Kasta i lite gelato, kaffe och vin så har du de perfekta ingredienserna för en minnesvärd 10-dagars semester.

Colosseum är mäktigt

Vi anlände Rom först och ska berätta lite om de första dagarna där. Försök inte att se allt på en gång. Rom besöks bäst i en långsam takt, så du kan smaka på maten, vandra på gatorna och få en full upplevelse.

Den första dagen i Rom kan vara utmanande, men om du anländer på morgonen så försök att besöka några platser på eftermiddagen och överväg att lägga dig lite tidigt.

Med mindre än två hela dagar i Rom kommer du inte att kunna se allt, men några av “måste se”-platserna inkluderar Colosseum, Pantheon, Borghese konstgalleri och en rundtur i Vatikanen. Promenera genom Piazza Navona och ät middag i stadsdelen Trastevere.

Med två dagar i Rom har du tillräckligt med tid att besöka höjdpunkterna. Besök Vatikanen, njut av den fantastiska utsikten från Peterskyrkan, beundra Colosseum, få en historielektion på Forum Romanum och promenera genom hjärtat av Rom med dess färgglada piazzor och gamla historiska sevärdheter.

I det här inlägget får du fullständig information om hur du tillbringar perfekta dagar i Rom. Lär dig hur du hoppar över köerna, var du kan bo, var du ska äta och mycket mer.

För många som för första gången besöker Rom, toppar Colosseum måste-listan. Och varför inte? Detta är ett underverk av forntida teknik.

Med anor från år 80 e.Kr., är detta den största amfiteatern som någonsin byggdes på den tiden. Det kunde rymma upp till 80 000 människor, åskådare som drogs dit för att titta på gladiatortävlingar, avrättningar, djurjakt och berömda strider. Det är ett av världens sju nya underverk. År 2018 var detta den mest populära turistattraktionen i världen, med 7,4 miljoner besökare.

Med det sagt kan du förvänta dig stora folkmassor på Colosseum. För den bästa upplevelsen, måste du boka dina biljetter i förväg eller gå med på en skippa-kön-tur, för att undvika att spendera din värdefulla tid i kö.

Colosseum

Lönar sig att boka innan

Vi rekommenderar starkt att du köper din entrébiljett i förväg. Det kostar 2 € per biljett för onlinebokningsavgiften, men det är värt det att undvika att köa länge.

Vid ditt besök i Colosseum kan du antingen vandra genom det på egen hand, ta ljudguideturen eller gå med på en guidad tur (detta bör bokas i förväg). De flesta besök varar en till tre timmar.

Forum Romanum är Roms historiska centrum. Detta är antika Rom, ett komplex av regeringsbyggnader, tempel och marknadsplatser från 2 000 år sedan. Palatine Hill är en av de sju kullarna i Rom. Det ligger bredvid Roman Forum. Det finns flera arkeologiska platser här och du får en fin utsikt över Forum Romanum.

La Prezzemolina ligger bara en kort promenad från Forum Romanum. Denna högt rankade restaurang serverar italiensk gatumat och pizza till budgetvänliga priser. Dessutom har de gudomligt kaffe.

Eftermiddagen promenerarman  genom några av Roms mest färgstarka platser. Den spanska trappan, Trevi-fontänen och Pantheon som exempel.

Vi gick från den spanska trappan till Campo de Fiori. Vi slutade i Piazza Navona och Campo de Fiori eftersom det är underbara, natursköna torg att ta ett bord och dricka lite innan middagen.

Förvänta dig att den spanska trappan är trång på dagen. På grund av folkmassorna och det stora antalet turister, se upp för ficktjuvar här. Trevi-fontänen är en av Roms mest kända ikoner som man inte bör missa.

Slappa kvällar

Efter en sån full dag är det skönt att komma tillbaka till hotellet.Som vanligt när man reser med barn så blir det inte mycket action eller party på kvällarna. Istället får man hitta andra roliga aktiviteter. Min fru har hittat korsord hon lägger online, jag som gillar lite mer action när jag spelar hittade istället till pokerstarscasino eller nåt strategispel.

Barnen nöjde sig bra med att kolla film eller yotube på ipaden, för italiensk tv är inte mycket för svenska barn kan jag lova.

Vi var utvilade dag två och bestämde oss för att börja med Pantheon direkt efter frukost. Pantheon är gammalt, väldigt gammalt. Romarna var byggmästare och Pantheon är en av deras mest fantastiska prestationer.

Byggandet av Pantheon avslutades omkring 120 e.Kr. Tänk bara på vad denna byggnad överlevde, barbariska attacker, krig, jordbävningar och det naturliga åldrandet av 1 900 år av vindar, regn och till och med snö. Den bästa delen av Pantheon är oculus, det cirkulära fönstret i toppen av kupolen, den enda ljuskällan inuti byggnaden.

Alfred

Lämna ett svar

Tillbaka till toppen