Afternoon tea del 3

Så om man nu befinner sig i London och är sugen att prova afternoon tea, vart ska man gå? Det hoppas vi kunna ge några tips om här nedan, platser som serverar olika typer av afternoon tea. Många restauranger och hotell har återuppfinat det typiska brittiska eftermiddagste med en mängd nya smaker och delikatesser som på sätt och vis rivaliserar traditionell smak. Från Asiatiska influenser på Kurobuta och en Mad Hatters tefest på Sanderson till fashion afternoon tea på Berkeley, vi har tipsen!

Mad Hatters afternoon tea på Sanderson

Skutta ner kaninhålet med Mad Hatters afternoon tea på Sanderson-hotellet. Gästerna är inbjudna att gå in i den surrealistiska världen av Lewis Carrolls Alice in Wonderland, prova kulinariska läckerheter inspirerade av hans berömda bok. Savory alternativet inkluderar Cornish krabba och ört éclair och Wiltshire skinka och rökt Applewood croque-monsieur. Ändå kommer de verkliga läckerheterna i den söta delen, med nyckelpige-kakor, kaffesmakade fickursmacroons och Queen of Hearts Oreo kexsoldater. Gästerna kan också välja bland ett urval cocktails som Down The Rabbit Hole med hallonlikör och The Rabbit med smak av äpple och mint.Sanderson hittar man på Berners Street i London.

Kurobuta Tokyo Tea Party

På restaurang Harvey Nichols femte våning är Kurobutas Tokyo Tea Party en samling av otroligt läckra te-smakningar med en asiatisk twist. Gästerna kan förvänta sig ett urval av ljuvliga delikatesser som punkrocksushi, kycklingkatsu-smörgåsar, klibbiga korta ribs och grönsaker. Byt traditionellt Earl Grey-te för Kurobutas uppfriskande hemgjorda iste, med smaker, inklusive krossat citrongräs, limeblad och kokosnöt.Kurobuta finns på Harvey Nichols som ligger i Knightsbridge i London.

Ma ‘Plucker afternoon tea

Njut av ett klassiskt engelskt te med en twist från södra Amerika på Ma ‘Plucker i Soho. Byt scones och läckra smörgåsar mot lönnvåfflor och kärnmjölk. Den amerikanska menyn erbjuder unika uppslag på brittiska teamåltider med mini hamburgare i briochebröd, stekt krispig kyckling på lönnvåfflor och rotisserie-kyckling med chipotlesås. För den söta delen fortsätter Ma’Plucker med körsbärspai, mini munkar, choklad och cornflake scotch eggs. Med obegränsad mängd istea som erbjuds är detta en av de mest ovanliga eftermiddagste i huvudstaden och en stor hit. Ma ‘Plucker finns på Beak Street i London.

Bobbi Brown afternoon tea på Balthazar

London-versionen av kulten New York brassiere Balthazar har utformat ett speciellt eftermiddagste till firande av Bobbi Brown Cosmetics. Att ge den brittiska traditionen en speciell makeover ger Balthazar dig erbjudanden som inspireras av varumärkets produkter. Huvudpunkterna i menyn inkluderar pralin och mango foundation stick, champagne-infunderad rabarber shimmer brick, choklad och blackberry gel eyeliner sachertårta och röda pot rouge macaroons. Teet serveras bara under en begränsad tid på Balthazar på Russell Street i London.

Ting Shangri-la asiatisk inspirerad afternoon tea

Ting Shangri-la på Shard har återuppfinat brittiska afternoon tea-klassiker med en asiatiskt inspirerad meny. Traditionella scones och clotted cream har mango sylt, macroons har en asiatisk twist med jasminchoklad och körsbärkomposit, och valet av andra sötsaker inkluderar mango och citrongräs-rispudding samt kokosnöt och panda-tårta. Men de verkliga höjdpunkterna i menyn ligger i den salta sektionen, med ångade dumplings, rökt laxmousse, smörgåsar och grönsakssrullar. Ting Shangri-La, St Thomas Street i London.

Alfred

Lämna ett svar

Tillbaka till toppen