Världens bästa kafeér

Att fika är något som är populärt i hela världen. Visserligen kan fika och dess innebörd variera för individer från olika delar av världen. Fika är trots allt en svensk term och ligger oss svenskar nära till hjärtat. I andra länder betyder kanske fika att man bara går ut och tar en kaffe och umgås. I alla fall så är det populärt att besöka kafeér i alla världens hörn. Nedan så kommer några av världens allra bästa cafeér att nämnas.

Kafeérna

  • I Japan så finns ett cafe som är mycket populärt, detta heter Ki Cafe. Det är ett cafe som fokuserar på minimalism. De vita väggarna i cafet är sparsamt dekorerade med ett par svarta träd som saknar löv. De serverar mycket gott kaffe och det är ett perfekt ställe att söka sig till om man letar efter ett cafe med lugn och ro.
  • I Frankrike kan man hitta det berömda cafet Café Mollien som är lokaliserat i Louvren Museum:et. Cafet kan man hinna i en av vingarna av Louvren och terrassen som man kan avnjuta sin kaffe, macka eller sitt bakverk från har en utsikt över den berömda glaspyramiden som fungerar som tak till Louvren. Cafet är alldeles i närheten av vart man kan hitta den berömda tavlan utav Monalisa.
  • För att sedan nämna ett svenskt fik så kan man ta upp den mycket berömda kakbuffén som Taxinge Slottskafé ställer upp med. Här gäller det att vara ute i tid om man vill se den enorma buffén av kakor orörd. Det speciella med denna kakbuffén är att man faktiskt bara betalar för vad man väljer att lägga på tallriken. Det är rankat till att vara det största kakbordet som erbjuds av ett fik i norra Europa. Det erbjuder ungefär 65 olika sorter av hembakade bakverk. Det finns dessutom inte bara sötsaker, man kan även välja mellan olika smörgåsar. Antingen så avnjuter man fikat inne i slottets bibliotek eller ute i den fina slottsparken med utsikt över Mälaren.
  • I Hong Kong kan man välja att besöka det prisbelönta cafet The Coffee Academics. Detta är ett fik som inte ens har 10 år av erfarenhet på cafe marknaden. Ändå så har det lyckats kamma hem ett internationellt pris för att vara ett av de bästa cafeérna i världen. Det ska dessutom vara en bra mötesplats för studenter då det även är rekommenderat som ett bra fik att plugga på. Alltså innebär det att det måste vara ganska fridfullt så att studenterna klarar av att fokusera.
  • En annan speciell mix när det kommer till cafeér är just katter och kaffe. I Kanada i staden Montreal så kan man finna ett fik med just denna kombo. Kafeét heter Café Chat L’Heureux. Väl inne i fiket så sitter man bland en stor mängd katter och avnjuter sitt fika. Detta fenomen startade där men har blivit populärt speciellt bland kattälskare. Nu finns det även ett fik som erbjuder den speciella kombinationen i Sverige.
  • Ett annat cafe som är värt att nämna är Majestic Café som man kan finna i staden Porto i Spaniens grannland Portugal. Detta är välkänt i världen mycket tack vare den enormt berömda författaren av Harry Potter böckerna, J.K Rowling. Hon skrev nämligen den första boken i bokserien just på plats i detta cafe.

Alfred

Lämna ett svar

Tillbaka till toppen